Αντιμετώπιση της Πρεσβυωπίας με LASIK Monovision

Τέλος στα γυαλιά διαβάσματος με την LASIK. Η πρεσβυωπία που κυριολεκτικά σημαίνει «ηλικιωμένα μάτια» είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη συνέπεια της γήρανσης.

Οι κρυσταλλικοί φακοί εντός του ματιού περιέχουν πρωτείνες. Αυτές οι πρωτείνες είναι μαλακές και εύκαμπτες όταν είμαστε νεότεροι. Πλησιάζοντας τα 40 εμφανίζεται η πρεσβυωπία καθώς η σύνθεση των πρωτεϊνών των κρυσταλλικών φακών αλλάζει και γίνονται πιο σκληρές και λιγότερο εύκαμπτες. Όταν οι κρυσταλλικοί φακοί χάνουν την ικανότητα να είναι εύκαμπτοι, δεν μπορούν πια να αλλάξουν το σχήμα τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ικανότητα εστίασης σε κοντινά αντικείμενα να μειώνεται. Όπως παρατηρούμε από τα παραπάνω , τα κλινικά συμπτώματα της πρεσβυωπίας τυπικά αρχίζουν ανάμεσα στις ηλικίες 40 με 50 και χειροτερεύουν σιγά σιγά μέχρι την ηλικία των 65. Όταν η πρεσβυωπία ξεκινά οι άνθρωποι που ήδη φορούν γυαλιά μπορεί να χρειαστούν διπλοεστιακά ή πολυεστιακά και αυτοί που δεν έχουν φορέσει ποτέ γυαλιά θα χρειαστεί να βάλουν για το διάβασμα.

Η οφθαλμική επέμβαση laser και ειδικά η Lasik επέμβαση, είναι μια ασφαλής αποτελεσματική και προβλέψιμη μέθοδος διόρθωσης της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού. Αυτά τα κοινά προβλήματα της όρασης συμβαίνουν επειδή η διαθλαστική δύναμη του ματιού δεν είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει σε μία εικόνα να εστιαστεί σε ένα ακριβές σημείο του αμφιβληστροειδή . Ένας άλλος τύπος κοινού προβλήματος της όρασης που συμβαίνει εξαιτίας της προοδευτικής ελάττωσης της δυνατότητας εστίασης του ματιού είναι και η πρεσβυωπία.

Αν είστε 40 και σκέφτεστε τη Lasik η πρεσβυωπία είναι μια σημαντική παράμετρος για να την λάβετε υπ΄ όψιν. Η Lasik δεν έχει επίδραση στην εστίαση του ματιού ή στους κρυσταλλικούς φακούς κι έτσι δεν διορθώνεται η πρεσβυωπία. Έτσι αν χρειάζεστε γυαλιά μόνο για το διάβασμα, η Lasik δεν είναι μια καλή επιλογή για τη διόρθωση της όρασης. Εν’ τούτοις αν χρειάζεστε να έχετε μια διόρθωση της μακρινής όρασης επειδή έχετε μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό και χρειάζεστε και κάποια βοήθεια για την κοντινή όραση επειδή ξεκινάει η πρεσβυωπία, η Lasik μπορεί να είναι μια επιλογή αν γίνει ειδικά η Monovision Lasik.

Η Monovision είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας, τη βαθμιαία δηλαδή απώλεια της ικανότητας του ματιού να αλλάζει το σημείο εστίασης για τις κοντινές εργασίες. Αυτή η κατάσταση επιδεινώνεται με την ηλικία.

Ο σκοπός της Monovision διόρθωσης της πρεσβυωπίας είναι το άτομο να χρησιμοποιεί ένα μάτι για να βλέπει μακριά και ένα για να βλέπει κοντά. Αυτή η πρακτική εφαρμόσθηκε πρώτη φορά με κατάλληλους Monovision φακούς επαφής και στην συνέχεια με Lasik Monovision διαδικασία.

Με τους φακούς επαφής ένας ασθενής με πρεσβυωπία έχει ένα μάτι διορθωμένο με ένα φακό επαφής για την μακρινή όραση και στο άλλο μάτι εφαρμόζεται ένας φακός επαφής για να διορθώσει την κοντινή όραση. Η Lasik Monovision δουλεύει με τον ίδιο τρόπο. Ο ασθενής με πρεσβυωπία έχει ένα μάτι χειρουργημένο με διορθωμένη την μακρινή όραση και το άλλο χειρουργημένο για την κοντινή όραση.

Για να επιβεβαιώσετε αν είστε κατάλληλος για τη Monovision διόρθωση της πρεσβυωπίας, θα υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος με τους φακούς επαφής για να δείτε αν μπορείτε να συνηθίσετε αυτό το νέο τρόπο να βλέπετε, πριν να κάνετε τη Lasik Monovision επέμβαση.

Η Monovision Lasik προσφέρει ένα καλό τρόπο για απαλλαγή από τα γυαλιά για πολλές περιπτώσεις και αυτό παρέχεται σαν δυνατότητα στους ασθενείς μας .

Βασιζόμενοι στον προσωπικό τρόπο ζωής σας και τις καθημερινές σας απαιτήσεις , η Monovision Lasik μπορεί να είναι μια επιλογή που θα πρέπει να συζητήσετε με τον χειρουργό της Lasik.

Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διόρθωση της πρεσβυωπίας με laser μη διστάσετε να τηλεφωνήσετε στο 2810-245850 .

Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε για την μέθοδο διόρθωσης monovision της πρεσβυωπίας και να συζητήσουμε αν ενδείκνυται κάποιος άλλος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος σας.