Botox-Συχνές Ερωτήσεις

Botox-Συχνές Ερωτήσεις

Το BOTOX® Cosmetic είναι μια μη χειρουργική θεραπεία που χορηγείται από γιατρό και η οποία μπορεί να μειώσει προσωρινά τις μέτριες έως τις σοβαρές γραμμές συνοδείας μεταξύ των φρυδιών σε άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πολύ χαμηλές δόσεις του BOTOX® Cosmetic χορηγούνται μέσω μερικών μικροσκοπικών ενέσεων απευθείας στους μυς που προκαλούν αυτές τις πεισματικές γραμμές.

Η θεραπεία πραγματοποιείται συνήθως σε περίπου 10 λεπτά και δεν απαιτείται χρόνος αποκατάστασης. Μέσα σε λίγες ημέρες, μπορεί να δείτε μια βελτίωση που μπορεί να διαρκέσει έως και 4 μήνες. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν.

Συχνές ερωτήσεις

Πως δρα το BOTOX;

Το BOTOX ασκεί χαλάρωση στους αντίστοιχους μυς που εφαρμόζεται, με αποτέλεσμα να καταργείται ή να ελαττώνεται η έντονη μυϊκή σύσπαση και έτσι οι δυναμικές ρυτίδες που θα σχηματίζονταν ως αποτέλεσμα της σύσπασης να μειώνονται αισθητά.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής του BOTOX και ποιες οι μετέπειτα οδηγίες;

Το ΒΟΤΟΧ είναι μια απλή και σύντομη μη χειρουργική φαρμακευτική διαδικασία. Δεν χρειάζεται αναισθησία καθώς οι βελόνες είναι πολύ λεπτές και μικρές, ωστόσο για μεγαλύτερη άνεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τοπική αναισθητική κρέμα ή πάγος. Η όλη διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά.

Ο εξειδικευμένος ιατρός κάνει μια σειρά εγχύσεων στα σημεία που χρειάζεται. Η ενόχληση είναι μηδαμινή σαν ένα πολύ μικρό τσίμπημα.

Αμέσως μετά τη θεραπεία να επιστρέψετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Δεν πρέπει όμως να τρίψετε τις περιοχές που έγινε η θεραπεία για 24 ώρες, να ξαπλώσετε ή να ασκηθείτε έντονα για 4 ώρες. Αποφύγετε το καυτό ντους, το σεσουάρ και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο για τις επόμενες 2 ημέρες.

Ποιοι είναι οι λόγοι γήρανσης του δέρματος

Πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία όπου βασικό ρόλο παίζει η ηλικία (με κυτταρικές αλλαγές, εξάντληση των αποθεμάτων κολλαγόνου, μείωση των ορμονών ), η φυλή , ο ήλιος, διάφοροι άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες, το στρες κ.α.

Που εμφανίζονται τα πρώτα σημεία γήρανσης;

Συνήθως εμφανίζονται στο πρόσωπο με ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το μέτωπο, τις παρειές και τα χείλη. Οι ρυτίδες αυτές που τις αποκαλούμε δυναμικές ρυτίδες έκφρασης προκαλούνται από τη συνεχή δράση των μυών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και βαθμιαία γίνονται πιο έντονες και μόνιμες (στατικές ρυτίδες).

Ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες μη επεμβατικές αισθητικές εφαρμογές στο πρόσωπο;

Από τις αρκετές πλέον τέτοιες εφαρμογές οι πιο διαδεδομένες είναι το BOTOX και τα δερματικά εμφυτεύματα.

Περισσότερες Ερωτήσεις

Σε ποιες ηλικίες γίνεται το BOTOX;

Συνιστάται να εφαρμόζεται σε άτομα ηλικίας 18-65 ετών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου.

Συχνά λειτουργούμε και προληπτικά ώστε να καθυστερήσει ή και να αποτραπεί η ρυτίδωση του προσώπου.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με ΒΟΤΟΧ αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από 10-12 ημέρες. Η κινητικότητα των μυών θα επανέλθει σταδιακά μετά την πάροδο περίπου 4-6 μηνών οπότε και επαναλαμβάνεται η θεραπεία.

Ποιες οι παρενέργειες του BOTOX;

Οι σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες του BOTOXείναι πάντα αναστρέψιμες. Αυτές μπορούν να είναι παροδική ζάλη και πονοκέφαλος ή τοπικές μικροσκοπικές κοκκινίλες στα σημεία των εγχύσεων οι οποίες υποχωρούν μέσα σε λίγα λεπτά.

Η πιθανότητα τοπικής αλλεργικής αντίδρασης από το φάρμακο είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Βασική προϋπόθεση είναι οι εγχύσεις να εκτελούνται από εξειδικευμένο ιατρό ώστε να γνωρίζει καλά το υλικό που χρησιμοποιεί όσο και την τεχνική των ενέσεων.

Πόσο συχνά και για πόσα χρόνια μπορώ να κάνω BOTOX ;

Η θεραπεία με ΒΟΤΟΧ δεν έχει περιορισμούς και για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να γίνετε κάθε 4-6 μήνες. . Η επανάληψη της θεραπείας θα πρέπει να γίνει έγκαιρα για την διατήρηση του αποτελέσματος, ωστόσο, μετά από 3 εφαρμογές, συνήθως τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο.

Οι εκφράσεις του προσώπου μου θα συνεχίσουν να φαίνονται φυσικές μετά την θεραπεία;

Αν και τα αποτελέσματα είναι εμφανή, το BOTOX δεν αλλάζει ριζικά την έκφραση του προσώπου. Απλά με την μείωση της λειτουργίας των μυών το πρόσωπο αποκτά μια πιο ήρεμη και απαλή έκφραση.

Τι θα γίνει αν σταματήσω την θεραπεία;

Οι ρυτίδες θα επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν πριν τη θεραπεία με BOTOX.

Εάν κάτι δεν μας αρέσει μπορούμε να το διορθώσουμε;

Βεβαίως μετά από 15η ημέρα από την πρώτη έγχυση όπου γίνεται και το follow up μπορούν να γίνουν συμπληρωματικές εγχύσεις.

Ποιές είναι οι αντενδείξεις για το BOTOX;

Η θεραπεία Botox θα πρέπει να αποφεύγεται σε ασθενείς με νευρομυϊκές παθήσεις, (μυασθένεια Gravis, σ.LambertEaton, και ALS) καθώς και σε άτομα που λαμβάνουναντιβιοτικά (αμινογλυκοσιδες Επίσης αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας ή σε περίπτωση φλεγμονής ή αλλεργίας της περιοχής.

Ρωτήσατε ακόμα για το BOTOX...

Τι είναι και πως λειτουργούν τα δερματικά εμφυτεύματα ;

Ο κυριότερος εκπρόσωπος τους είναι το υαλουρονικό οξύ.

Πρόκειται για ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό (πολυσακχαρίτη) της θεμέλιας ουσίας του δέρματος. Είναι συνήθως προϊόν βιοτεχνολογίας ή λαμβάνεται ως εκχύλισμα φυσικών και όχι ζωικών ουσιών. Έτσι ως φυσικό προϊόν δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα αλλεργίας ή άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών σε όποια μορφή και αν χρησιμοποιείται.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, με μορφή διάφανου κρυσταλλικού gel εγχύεται στο δέρμα σε μικρές ποσότητες με μια πολύ λεπτή βελόνα. Έτσι, προσδίδει «φυσικό» όγκο και «σβήνει» τις στατικές βαθιές ρυτίδες της γήρανσης. Προσφέρει δηλαδή μια φυσική βελτίωση της εικόνας του προσώπου χωρίς να αφήνει καμία ουλή ή σημάδια.

Τι επιπλοκές έχει το υαλουρονικό οξύ και πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του;

Οι ενέσεις είναι πολύ ασφαλείς και οι επιπλοκές είναι ελάχιστες και παροδικές (παροδική κοκκινίλα ή οίδημα και ελαφριές εκχυμώσεις).Τα αποτελέσματα του είναι άμεσα ορατά με το τέλος της θεραπείας και διαρκούν έξι έως εννέα μήνες . Σταδιακά και ανάλογα με τον οργανισμό διασπώνται και απορροφούνται , ενώ το πρόσωπο επανέρχεται στην εικόνα που είχε πριν τη θεραπεία.

Πως αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας) και στο μέτωπο;

Το Botox βοηθάει πάρα πολύ σε αυτές τις ρυτίδες και το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 4-6 μήνες.

Αν όμως οι ρυτίδες είναι πολύ βαθιές μπορεί να χρειαστεί συνδυασμός Botox και υαλουρονικού οξέος .

Πως αντιμετωπίζονται οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια;

Οι τεχνικές που αναφέραμε ( Botox και υαλουρονικό οξύ) δεν μπορούν να εξαφανίσουν τις σακούλες. Για αυτό το πρόβλημα η μόνη λύση είναι η βλεφαροπλαστική, η οποία γίνεται με τοπική νάρκωση στο χειρουργείο. Αιτία των μαύρων κύκλων είναι συνήθως η κακή διατροφή, η κούραση, πιθανώς κάποιο πρόβλημα υγείας ή και η κληρονομικότητα. Το Botox και το Υαλουρονικό Οξύ επίσης δεν έχουν θεαματικά αποτελέσματα για αυτό το πρόβλημα.

Τι αποτέλεσμα έχουν αυτές οι τεχνικές και πόσο ασφαλείς είναι;

Στα χέρια ενός εξειδικευμένου ιατρού το Botox και το Υαλουρονικό Οξύ ή ο συνδυασμός και των δύο είναι απόλυτα ασφαλή με πολύ καλά αποτελέσματα Δεν αφήνουν σημάδια, ούτε χειρουργικές ουλές, ενώ δεν υπάρχουν αιματώματα και εκχυμώσεις, χαρίζοντας ένα δέρμα νεανικό, λαμπερό, σφριγηλό, χωρίς στίγματα και ρυτίδες. H σύγχρονη αισθητική ιατρική δύναται να βελτιώσει, λοιπόν, τις ενδεχόμενες αισθητικές ατέλειες αποφεύγοντας τη χρήση νυστεριού. Η χρήση του Botox και του υαλουρονικού οξέως για αισθητικούς λόγους είναι εγκεκριμένη τόσο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων( FDA) όσο και από την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).