Επέμβαση με laser

 Επέμβαση με laser

Η διαθλαστική χειρουργική περιλαμβάνει μια σειρά σύγχρονων χειρουργικών διαδικασιών που συχνά εξαλείφουν την ανάγκη για διορθωτικούς φακούς.

Τι είναι η Διαθλαστική Χειρουργική

Η διαθλαστική χειρουργική περιλαμβάνει μια σειρά σύγχρονων χειρουργικών διαδικασιών που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τα προβλήματα όρασης, συχνά εξαλείφοντας την ανάγκη για διορθωτικούς φακούς. Τα γυαλιά ή οι φακοί επαφής μπορούν να διορθώσουν τα περισσότερα προβλήματα όρασης. Ωστόσο, όταν αυτές δεν είναι οι πιο πρακτικές λύσεις, η διαθλαστική χειρουργική πρέπει να θεωρείται ως η αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τη βελτίωση της όρασης.

Οι πιο συνήθεις μέθοδοι διαθλαστικής χειρουργικής είναι το PRK το LASIK και το TRANS-PRK για την διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού ενώ τελευταία μπήκε στον χώρο το PRESBY-LASIK για την διόρθωση της πρεσβυωπίας.Σε ειδικές περιπτώσεις που χρειάζεται ενισχυση ενός ιδιόμορφου κερατοειδή μπορούμε ταυτόχρονα με τη διόρθωση του διαθλαστικού προβλήματος να χρησιμοποιήσουμε την διασύνδεση κολλαγόνου με την τεχνική LASIK ή PKR-EXTRA

Το λέιζερ διεγέρτης είναι ένα φορτισμένο μίγμα αερίων, αργού και φθορίου σε έναν καθρέφτη σωλήνα για να παράγει δέσμη υπεριώδους φωτός. Αυτή η δέσμη είναι μοναδική επειδή έχει τη δυνατότητα να σπάσει τους μοριακούς δεσμούς μεταξύ του ιστού και του ατμού, ένα μικροσκοπικό στρώμα κάθε φορά. Το λέιζερ μπορεί να χαράξει ιστό χωρίς να επηρεάζει τον υποκείμενο και τον περιβάλλοντα ιστό. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την αλλαγή του σχήματος του κερατοειδούς, του μπροστινού παραθύρου του ματιού, για τη μείωση ή την εξάλειψη των προβλημάτων εστίασης. Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση διαθλαστικών ματιών μπορεί να μειώσει ή να θεραπεύσει τις κοινές διαταραχές όρασης όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός.

Κίνδυνοι και Πλεονεκτήματα της LASIK
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ LASIK
  • Μπορείτε να έχετε – σχεδόν άμεσα – μια καθαρή, φυσιολογική ή ακόμα και βελτιωμένη όραση.
  • Οι ασθενείς είναι ικανοί να δουν πολύ γρήγορα καθαρά χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής.
  • Χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από την Excelsius
  • Η επένδυση μας στην τελευταία τεχνολογία της Lasik σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
  • Η ποιότητα της ζωής βελτιώνεται.
Η Διαδικάσια Της LASIK
Τι είναι η οφθαλμική επέμβαση laser; Η διαθλαστική επέμβαση laser προσφέρει μια εναλλακτική λύση στα γυαλιά και στους φακούς επαφής με τη διόρθωση της όρασης. Μπορεί να διορθώσει μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό αλλάζοντας το σχήμα του κερατοειδή με τη χρήση κρύων ακτίνων laser (excimer laser).
Αντιμετώπιση της Πρεσβυωπίας με LASIK Monovision
Τέλος στα γυαλιά διαβάσματος με την LASIK. Η πρεσβυωπία που κυριολεκτικά σημαίνει «ηλικιωμένα μάτια» είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη συνέπεια της γήρανσης.
Η εμπειρία χρήσης της LASIK
Η συμβουλευτική επίσκεψη είναι το πρώτο σας βήμα. Η επίσκεψη αυτή είναι σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να καταλάβετε όλες τις παραμέτρους της διαδικασίας της Lasik. Θα σας δοθεί ένα ενημερωτικό φυλλάδιο καθώς επίσης προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες
PRK vs LASIK
LASIK και PRK είναι δύο διαφορετικά (αλλά παρόμοια) είδη οφθαλμοχειρουργικής επέμβασης. Και οι δύο είναι ομαδοποιημένες στην κατηγορία “χειρουργικές επεμβάσεις ματιών με λέιζερ», αλλά η κάθε μία είναι λίγο διαφορετική από την άλλη, όσον αφορά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους.
Presby (Πολυεστιακό) LASIK για τη διόρθωση της Πρεσβυωπίας
Το Presby (Πολυεστιακό) LASIK είναι ένας προηγμένος τύπος χειρουργικής διόρθωσης της πρεσβυωπίας. Με την βοήθεια του λέιζερ αλλάζει το σχήμα του κερατοειδούς του ματιού για να δημιουργήσει διαφορετικές ζώνες όρασης για διαφορετικές αποστάσεις.
PRK (Φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή) τεχνική
Η φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή ή PRK είναι ένας τύπος χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ που χρησιμοποιείται για τη διόρθωση της ήπιας έως μέτριας μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού.
Trans PRK τεχνική
Το Trans PRK είναι μια τεχνική λέιζερ για την αντιμετώπιση της μυωπίας , του αστιγματισμού και της υπερμετρωπίας.
Lasik-PRK Xtra
Πρόκειται για μια νέα διαδικασία που συνδυάζει το LASIK ή το PRK και τη διασύνδεση κολλαγόνου του κερατοειδούς. Αποσκοπεί στην αποκατάσταση της αντοχής του κερατοειδή, αυξάνοντας τη σταθερότητα των οπτικών αποτελεσμάτων και την ακρίβεια της διαθλαστικής διόρθωσης.